Autor:
erakogu

Biomeedikumi segakoori juubelikontsert

Ootame kõiki Biomeedikumi segakoori 10+1 sünnipäevale pühendatud kontserdile „Laula, kui saad“. Kontsert toimub pühapäeva, 15. mail kell 18.00 Tubina saalis (Lossi 15, Tartu).

Dirigent Liisa Rahusoo, klaveril Kaisa Kuslapuu, kontrabassil Vello Annuk. Kontsert on kõigile tasuta.

Biomeedikumi segakoor loodi 2011.a. septembris ning on sellest ajast järjepidevalt tegutsenud, dirigendiks Liisa Rahusoo. Koori liikmeteks on Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna ja TÜ Kliinikumi töötajad, doktorandid ja üliõpilased. Kuna kooris laulab palju õppejõude, kutsuvad üliõpilased meid meelsasti esinema. 

Koor astub igal aastal üles 6-8 üritusel, sh aastalõpukontserdid, üliõpilasseltside üritused, TÜ Kliinikumi fuajee kontserdid ning ESL advendikontserdid ja suvised laulupäevad. Koori viiendat juubelit tähistasime täispika avaliku kontserdiga. Oleme osalenud kahel üldlaulupeol (2014, 2019) ning mitmel teisel laulupeol (Vaba Rahva Laul, Uma Pido, Tartu laulupidu, Rakvere punklaulupidu). 

Traditsiooniks on saanud kevadised ja sügisesed laululaagrid ning kolme koori suvelaagrid. Viimastes õppisime selgeks V. Tormise tsükli „Seitse liivi rahvalaulu“ ning L. Rahusoo poolt koorile seatud J. Celba tsükli „Must ja valge koer“, mida esitasime hiljem koos samanimelise multifilmiga. 

Koori dirigent Liisa Rahusoo on õppinud klaverit Tartu I Muusikakoolis ja kooridirigeerimist Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis Lauri Breede dirigeerimisklassis. Ta on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuseõppe professor Ants Üleoja ning magistriõppe professor Ants Sootsi dirigeerimisklassis.  

Alates 2004. aastast on Liisa Rahusoo juhatanud erinevaid koore ning kirjutanud neile seadeid. Hetkel juhatab ta segakoori Rõõmusõõm, Biomeedikumi segakoori, naiskoori Omal Viisil ning naisansamblit Nagumerelaine.  

Ta on pälvinud R. Ritsingu ning G. Ernesaksa nimelise stipendiumi. Teda on auhinnatud Lauluragina konkursil parima seade eripreemiaga Imre Sooääre laulule „Üle vee“ (2016). Tema kirjutatud laul „Loomine“ valiti 2017. aastal Tärkava koorihelilooja programmi „Sahtlist saali“ lõppkontserdile. Tema seade Tiit Lehto ja Aino Saadiku loole „Ära koo mu käpikuisse päikest“ pälvis 2021. aastal Koorivisioonil III preemia.

Biomeedikumi segakoori kontsert kevadel

26. aprillil kell 19.00 toimub Biomeedikumi segakoori kevadkontsert
Harmonia Universitatis

Õppeaasta viimane kontsert sarjas „Harmonia Universitatis“

Biomeedikumi segakoori jõulukontsert "Meie aja muinasjutt"

Biomeedikumi segakoori jõulukontsert "Meie aja muinasjutt"